Izuzetno lep robot-žena, može da peva, govori i napravi i do 65 različitih izraza lica. Takođe ona može i da prepozna pol sagovornika, uzrast i prilikom komunikacije sa sagovornikom u kojoj je veoma dobra kopira ljudske pokrete.

 Kada je kineska robotika u pitanju, oni su izuzetno okrenuti ka uslužnim delatnostima, gde već sada možemo da vidimo robote konobare, spremače i slične u njihovim restoranima i kafićima. Poznato je da je Kina, prema Međunarodnoj fondaciji robotike trenutno najveće svetsko tržište industrijske robotike, a kao što možete da primetite rade na tome da se prošire i ne ostanu samo na tome.

 Geminoid F je rezlutat rada Hiroši Išigure, čuvenog dizajnera robota sa Univerziteta u Osaki. On radi na tome da naprave robota za kog će ljudi misliti da je čovek i neće moći da uoče razliku. Geminoid F je robot koji se može smejati, pomerati obrve kao i usne, takođe u stanju je da napravi iznenađen ili zbunjen oblik lica koristeći se mehaničkim motorima koji se nalaze ispod njene gumene kože. Tačnije opremljena je sa 12 servo motora koji se kreću uz vazdušni pritisak i omogućavaju joj da izuzetno verno oponaša ljudske gestove.

 Njegove kreacije mogu se poručiti po ceni od milion dolara, s tim da je novi robot znatno jeftiniji i može se poručiti po ceni od 110.000 dolara. Išigura se nada da će znantno manja cena doprineti njegovoj komercijalizaciji.

 Smatra se da bi ovi roboti mogli da postanu manekenke, hostese ili učiteljice, sve zavisi od programa i potreba budućih korisnika.

 Pogledajmo i upoznajmo se sa Geminoid F robotom: