Međunarodni sajam tehnike i tehnoloških dostignuća u Beogradu se ove godine održava 15-19. maja, 61. za redom. Ove godine će se glavni akcenat staviti na četvrtu tehnološku revoluciju (Industrija 4.0) gde je glavna tema digitalizacija koja je unela ključne i revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnosti kao i posledice koje dobijamo zahvaljujući ovim ubrzanim tehničko-tehnološkim dostignućima.

 Sajam tehnike ima za cilj da ugosti sve relevantne domaće i brojne strane izlagače, među kojima se nalaze i ključni promoteri tehničko-tehnoloških trendova u svetu (KUKA, ABBYaskawaMitsubishi, Kawasaki, Comau, Siemens, Schneider Electrics, Festo i drugi) što ga izdvaja od drugih i čini jednim od najuglednijih specijalizovanih razvojno-tehnoloških manifestacija u ovom delu Evrope!

 Sajam će biti okrenut ka sklonosti totalne automatizacije proizvonje, gde se ide ka tome da se proizvodnja dovede do totalne nezavisnosti od čoveka. Prema teoretičarima rezultat ove revolucije će biti ''pametne fabrike'', odnosno osnovni princip je taj da će firme moći da stvore sopstvene pamentne mreže koje će moći same sebe da kontrolišu.

 Svakog dana sajma od 10-18h ćete imati mogućnost da porazgovarete sa stručnjacima kojima je ovo sfera zanimanja, biće prisutno preko 500 izlagača, a očekuje se oko 22 .00 posetilaca na prostoru od 13.525 m2 !

 Ukoliko niste nikad bili smatramo da je sad pravi trenutak da to promenite, a ukoliko jeste dođite da zajedno pogledamo šta nam to donosi Industrija 4.0.