Ovogodišnji Sajam tehnike je svečano otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, koji je rekao da je ovaj sajam mesto na kome Srbija može da predstavi i promoviše četvrtu industrijsku revoluciju koja je tehnološka.

 Četvrta industrijska revolucija se ne određuje skupom novonastalih tehnologija već prelaskom na nove sisteme koji su sagrađeni na infrastrukturi prethodne, digitalne revolucije. Ovaj sajam je značajan zbog činjenice da se podiže svest o značaju tehnologije i tehnoloških dostignuća, pre svega za tehnologiju Srbije, a važan je i kako bi uporedili sebe sa drugima.

 Prvi beogradski sajam uzoraka održan je 1937. godine, a Sajam tehnike bio je prva sajamska manifestacija posleratnog Beogradskog sajma obnovljenog 1957. godine na današnjoj lokaciji. 

 61. Međunarodni sajam tehnike je opravdao naša i očekivanja posetilaca. Imali smo priliku da se susretnemo sa raznim tipovima industrijskih robota, dronova kao i mogućnost da se bliže upoznamo sa radom mnogih kompanija koje posluju u ovoj branši.

 Ovogodišnji sajam je ostavio pozitivan utisak na nas, i sa nestrpljenjem čekamo sledeću godinu, kako bismo ga ponovo posetili i naučili nešto novo!