Ove godine se održava od 24. do 28. aprila, to je sajam koji se održava duže od 60 godine i predstavlja vodeći tehnološki sajam! Na predstojećem sajmu očekuje se oko 6500 izlagača iz oko 70 zemalja, za vreme trajanja sajma očekuje se oko 220 000 stručnih posetilaca. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i usluge i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Potrebno je napomenuti da je u toku prošle godine na ovom sajmu ostvareno oko 6000 poslovnih kontakata!

 Hannover Messe 2017 imaće odlučujuću ulogu u digitalizaciji proizvodnih procesa. Pod motom sajma „Integrated Industry - Creating Value” sajam će pokazati kako čak i kompanije sa ograničenim sredstvima mogu odrediti i iskoristiti moć digitalizacije i ukazaće na značaj umrežavanja svih aktera u procesu proizvodnje da bi se savladali ključni izazovi četvrte industrijske revolucije  - Industry 4.0.

 Na predstojećem sajmu u Hanoveru 2017. godine istovremeno će biti organizovano 7 međunarodnih stručnih sajmova, čime će se pokriti ključne industrijske teme:

  • Industrial Automation - automatizacija u industriji, sistemi automatizacije procesa i pogona;
  • Energy - izložba obnovljive i konvencijalne energije - proizvodnja, snabdevanje, prenos, skladištenje;
  • Digital Factory - izložba integrisanih procesa i IT-rešenja za proizvodnju i razvoj proizvoda;
  • Industrial Supply - izložba rešenja industrijskih dobavljača i lake gradnje;
  • MDA (Motion, Drive & Automation) - pogonska tehnika, hidraulika, pneumatika, tehnika fluida;
  • ComVac - izložba tehnologije vakuuma i vazduha pod pritiskom;
  • Research & Technology - izložba za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije;

 Pored izložbenog dela gde se predstavljaju kompanije, Hannover Messe nudi preko 1 000 foruma, prezentacija i stručnih manifesatcija, pa ujedno predstavlja i značajnu međunarodnu platformu za razmenu znanja i umrežavanje.

 Nadamo se da je ovo bilo dovoljno informacija da već sad rezervišete svoju ulaznicu za sajam i uverite se sami o čemu vam pričamo!

Autor: Dragica Babić