Da li možete da verujete da je prošlo već skoro pola godine od kako je pokrenut Robotiq Plug+Play sistem vizije? Ponosni smo što vidimo da je naša kamera za viziju našla primenu gotovo na svim linijama u svakoj fabrici gde se koriste roboti.

 Raniji korisnici Robotiq sistema vizije kažu da je veoma pogodna za automatizaciju:  “Robotiq kamera razbija sve barijere za integraciju koje smo videli sa vizuelnim  sistemima u proizvodnoj automatizaciji. Možemo da mislimo o mnogim postavkama komponenata sistema robotskih zadataka koji se sada mogu programirati vrlo brzo. Treba nam ovakvo rešenje za buduće projekte sa UR robotima.'', kaže Victor Canton, inženjer proizvodnje, Continental Automotive Spain SA.

''Stalno viđamo projekte koji će raditi mnogo bolje sa mašinskom vizijom, ali proizvođači zaostaju zbog kompleksnosti i troškova postojaćih rešenja.'', objašnjava Samuel Bouchard, direktor Robotiq-a.'' To je razlog zašto smo krenuli sa izgradnjom softvera za sistme mašinske vizije koje će se moći lako integrisati i koje će svako moći koristiti.''

 Kompaktan dizajn kamere savršeno odgovara UR zglobu i nudi direktnu vezu sa  kontrolerom. Osim toga, Robotiq sistem za vizuju koristi razumljiv softver koji je neprimetno ugrađen u univerzalan robotski grafički korisnički interfejs. Ne postoji spoljni kompjuter koji je potreban za podešavanje programa ili upravljanje kamerom. Sve je ugrađeno u  korisnički interfejs samog robota.  

 Sada možete naučiti Robotiq kameru novim delovima za samo 5 minuta, a ona će sama pronaći deo u svom vidnom polju. Zbog svog jedinstvenog zgloba i dizajna na UR, ova verzija sistema ne treba složenu proceduru kalibirasanja ili dodatno spoljno osvetljenje. ''Kako se robot kreće tako se povećava radno okruženje koje prati vizaja, a to nam omogućuje da pronađemo delove u širem radnom okruženju.'', objašnjava Jean-Philippe Jobin, izvršni  direktor Robotiq-a.